Zwemmen

Algemene informatie

Het zwemmen vindt plaats in water van 37 graden. Wie wil dit nu niet?  Speciaal voor chronisch zieken, minder validen en CVA patiënten (hersenbloeding of herseninfarct) en/of een lichamelijke handicap.  Door deze temperatuur kunnen spieren en gewrichten makkelijker bewegen.  Het zwembad is volledig aangepast met een beweegbare bodem en allerlei hulpmiddelen w.o. rolstoelen en drijfmiddelen.

Een PROEFLES is altijd mogelijk.

Tijden

De A.S.V.P. zwemt elke vrijdagmiddag van 15:00 uur tot 16:30 uur in het zwembad van de Zuidwester in het centrum van Spijkenisse, P.J. Bliekstraat 1-3, 3201 PL.  Een groep bestaat uit maximaal 8 personen met eventueel een begeleider en zwemt 30 minuten.

Kosten

Momenteel bestaan de kosten uit € 55,00 per 13x zwemmen. Dit komt o.a. door de subsidie die wij ontvangen van de gemeente Spijkenisse.  Als de groepen vol zijn kunt u op de wachtlijst geplaatst worden.  Bij voldoende aanmeldingen en genoeg vrijwilligers wordt er, indien mogelijk, een nieuwe groep gestart.

Bij interesse stuur een email naar info@asvp2020.nl.   Wij nemen contact met u op!

Hulpmiddelen

Het zwembad beschikt over een speciale beweegbare bodem waardoor men lopend en met een rolstoel het water in kunnen gaan. Ook heeft het zwembad een elektrische lift. Met deze lift kunnen zowel een bed als een rolstoel in en uit het water getild worden. (Zie foto)

De vereniging beschikt over een aantal rolstoelen die allemaal het water in kunnen waardoor verplaatsing vanuit de kleedkamer naar het water mogelijk is.

Ook hebben we de beschikking over diverse drijfmiddelen die we gebruiken bij verschillende oefeningen om de leden te ondersteunen.